Gry, konsole i inne

Wszystko na temat gier, konsol oraz innych spraw.

#1 2012-01-03 21:01:47

Kubos123

Administrator

39684437
Punktów :   
Posiadam aktualnie konsole:: PS1, PS2, PSP, Pegasus

Emulatory

Kilka lat temu ludzie zaczęli tworzyć pewne programy, ale co to za programy? Oczywiście to emulatory, czyli emulowanie/odtwarzanie gier z konsol np. PS1 czy PS2 na komputerze. Jak dla mnie emulatory to świetny pomysł, dlaczego? Dlatego że większość emulatorów jest łatwych w obsłudze np. emulator konsoli PS1 ePSXe, czy emulator konsoli Pegasus Nestopia. Większość emulatorów jest bogata w opcje, i inne różne ciekawe funkcje. Jednym z plusów emulatorów jest Save State, czyli zapisywanie danego momentu gry i Load State czyli wgrywanie zapisanego momentu, ta opcja przydaje się podczas przechodzenia jakiejś trudnej gry lub gdy ci coś nie wyjdzie, po prostu State Load i wszystko git. Nawet jest taka choroba Statesavefobia np. ja ją mam . Jest to ciągłe wciskanie opcji Save State np. co 3 sekundy, ja mam taką chorobę nie ściemniam! Ogólnie emulatory to świetny wynalazek komputerowy!

Moje zdanie o emulatorach jest pozytywne, tylko że jak grasz np. na Nestopii emulatorze starej, dobrej, legendarnej konsoli NES/Pegasus to już nie to samo co na NESie czy Pegasusie . Jednym z minusów emulatorów jest trudna obsługa niektórych np. emulator konsoli Segi Dreamcast, a nim jest NullDC .

A wy co sądzicie o emulatorach konsol?

Pozdro...

Stopka forum

RSS